Quooker kraan

Tegenwoordig is een Quooker bijna een onmisbaar apparaat in de keuken. Met de Quooker in je keuken bespaart je namelijk veel tijd. Zet binnen enkele seconden kopjes thee, pannen kokend water voor de pasta of andere gerechten. Binnen een handomdraai heb jij kokent water. Tegenwoordig biedt de Quooker kraan niet alleen maar kokend water, er zijn nu nog meer opties voor deze stijlvolle kraan. Zet met gemak heerlijk verkoelt water, of zelfs verkoeld bruiswater. De handige maar vooral stijlvolle kraan is een echte must. Naast het gemak zijn er ook veel verschillende opties in design en kleuren, zodat de Quooker Kraan geheel binnen de stijl van je keuken past 

Hoe werkt een Quooker kokend water kraan? 

Een Quooker bestaat uit twee delen, namelijk een kokend water kraan die op het aanrecht wordt gemonteerd en een reservoir wat onder het aanrecht wordt geplaatst. In het reservoir wordt water bewaard op 110 graden Celsius. Door de hoge isolatiewaarde van het reservoir, kan de warmte nergens naartoe en blijft het water met maar weinig energie op temperatuur. Tap je kokend water uit de kraan, dan wordt het reservoir aangevuld met nieuw water uit de waterleiding.

Welke Quooker kranen zijn er? 

Waar het ooit begon met één kraan, bestaat er inmiddels de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende kranen.

De meest bekende kraan is de Quooker Flex met de flexibele uittrek slang. Deze kraan kan aangesloten worden met warm, koud én kokend water en indien gewenst ook nog eens koel bruisend en gefilterd. 

Ook met de Quooker Fusion haal je alles uit één kraan: koud, warm en kokend water. Deze  is ook uit te breiden met koel bruisend en gefilterd water. Dit geldt ook voor de Classic Fusion, de klassieke versie van de alles-in-één-kraan. 

De Nordic Twintaps hebben hetzelfde design maar beide een andere functie. Bij de ene heb je een mengkraan voor koud en warm en bij de andere Quooker kraan krijg je kokend water en eventueel koel bruisend en gefilterd water. 

De Nordic single tap heeft dezelfde mogelijkheden, maar dan allemaal in één kraan. En als je voorkeur naar een klassieke versie gaat, dan is er de Classis Nordic single tap. 

Hoe veilig is de Quooker kokend water kraan? 

De Quooker is een veilige keuze voor ieder huishouden en dat heeft vier redenen: 

De Quooker heeft een uitgekiend veiligheidssysteem, hij geeft nooit zomaar kokend water. Eerst twee keer indrukken en dan nog draaien is niet iets wat je zomaar per ongeluk doet. Wil je binnen 3 seconden meer kokend water dan hoef je maar eenmaal te drukken en te draaien. Daarnaast gaat er ook een opvallende en waarschuwende lichtring gloeien als de kraan kokend water gaat geven. 

De uitloop is zo goed geïsoleerd dat je jezelf nooit aan de Quooker kunt branden. In de kraan is er ook een aparte warm- en koudwater aanvoer. Nog een extra stukje veiligheid van de Quooker dus. 

Een Quooker kan niet zoals een waterkoker of een pan om getrokken worden. Dit zijn namelijk de meest voorkomende ongelukken met kokend water. 

De kokende waterstraal is heet, maar niet massief. De kans dat je een vergissing maakt is minimaal door de beveiligde bedieningsknop en de gloeiende lichtring, maar stel dat je nergens op let en het toch doet. Je krijgt dan eigenlijk alleen een paar hete druppeltjes die je al laten schrikken in plaats van ineens een massieve straal. 

Dus naast het feit dat de Quooker ontelbaar veel opties biedt en bijna niet meer weg te denken is uit het keukenontwerp, is de kraan ook nog eens een echt design item geworden.
Wil je meer informatie? Kom gerust langs bij een van onze showrooms of neem contact met ons op. 

Leave a Reply