Skip to main content

De Quooker kraan, onmisbaar in je keuken

Met de Quooker bespaar je veel tijd. Thee, kokend water voor de pasta of andere gerechten, binnen een handomdraai heb jij kokend water. Daarbij heeft Quooker naast kokend water nu ook de “CUBE” Met de CUBE geniet je in een handomdraai van een glas tintelend fris water of maak je de lekkerste limonades en cocktails. Zo haal je alles uit één kraan: kokend, warm, koud, bruisend en gekoeld water. Naast het gemak zijn er ook veel verschillende opties in design en kleuren, zodat de Quooker Kraan geheel binnen de stijl van je keuken past 

Hoe werkt een Quooker kokend water kraan? 

Een Quooker bestaat uit twee delen, namelijk een kokend water kraan die op het aanrecht wordt gemonteerd en een reservoir wat onder het aanrecht wordt geplaatst. In het reservoir wordt water bewaard op 110 graden Celsius. Door de hoge isolatiewaarde van het reservoir blijft het water met minimale energie op temperatuur. Tap je koud, warm of kokend water uit de kraan wordt het reservoir gewoon weer gevuld met water uit de waterleiding.

 Hoe veilig is de Quooker kokend water kraan? 

De Quooker is een veilige keuze voor ieder huishouden en dat heeft vier redenen: 

De Quooker heeft een uitgekiend veiligheidssysteem, hij geeft nooit zomaar kokend water. Eerst twee keer indrukken en dan nog draaien is niet iets wat je zomaar per ongeluk doet. Wil je binnen 3 seconden meer kokend water dan hoef je maar eenmaal te drukken en te draaien. Daarnaast gaat er ook een opvallende en waarschuwende lichtring gloeien als de kraan kokend water gaat geven. 

De uitloop is zo goed geïsoleerd dat je jezelf nooit aan de Quooker kunt branden. In de kraan is er ook een aparte warm- en koud water aanvoer. Nog een extra stukje veiligheid van de Quooker dus. 

Een Quooker kan niet zoals een waterkoker of een pan om getrokken worden. Dit zijn namelijk de meest voorkomende ongelukken met kokend water. 

De kokende waterstraal is heet, maar niet massief. De kans dat je een vergissing maakt is minimaal door de beveiligde bedieningsknop en de gloeiende lichtring, maar stel dat je nergens op let en het toch doet. Je krijgt dan eigenlijk alleen een paar hete druppeltjes die je al laten schrikken in plaats van ineens een massieve straal. 

Dus naast het feit dat de Quooker ontelbaar veel opties biedt en bijna niet meer weg te denken is uit het keukenontwerp, is de kraan ook nog eens een echt design item geworden.
Wil je meer informatie? Kom gerust langs bij een van onze showrooms of bezoek www.quooker.nl